Tervehdys Valkjärven kuituosuuskunnasta Lintumetsän asukkaille!

Pahoittelumme, että emme ole juurikaan tiedottaneet Valknetistä talven aikana! Ehkä joku jo arveli, että minne koko projekti katosi, mutta täällä ollaan edelleen! Laajentuminen on edelleen tavoitteenamme ja sen vuoksi Valknetti -kylttikin on edelleen Lepsämäntien varressa. Itse  asiassa, lähes viikottain olemme saaneet uusia yhteydenottoja kuituliittymästä kiinnostuneilta.

Pinta-alaan nähden eniten kiinnostuneita on Lintumetsän alueella, molemmin puolin tietä kioskin lähellä ja edelleen Peukaloisentiellä, Numminiituntiellä. Mutta on kiinnostuneita muuallakin, Valkjärvellä ja Lepsämässä, yhteensä jo noin 70 taloutta. Silti Lintumetsän alueella kiinnostuneita on eniten, ja jo riittävästi projektin aloittamiseksi.

Jotta voimme laajentumisprojektin toteuttaa yksityiskohtaisine suunnitelmineen, sen rahoituksen pitää olla ensin kunnossa.

Projektin aikataulutavoite (aikoja tarkennettu 31.7.2015):

1) elokuussa 2015
Kirjemuodossa lisäinfoa ja tutustuminen osuuskunnan jäsenhakemukseen. Sen allekirjoittamalla sitoutuu osuus- ja liittymismaksujen suorittamiseen.

2) syyskuuhun 2015 mennessä
Osuus- ja liittymismaksun maksaminen eräpäivänä, kahdessa erässä 1800€ ja 500€, yht. 2300€.

3) lokakuusta 2015 alkaen
Projektin Lintumetsän osuuden kytkennät, mikäli sitoutuneita (maksusuorituksia) on saatu riittävästi.

Tässä vielä lyhyesti mitä osuusmaksulla 100€, liittymismaksulla 2200€ ja kuukausimaksulla 35-40€/kk saa huippunopean valokuituyhteyden lisäksi:

  • Kuitukaapelin kiinteistöön (ei sisällä kaivuutöitä)
  • Kuitumuuntimen asennettuna ja testattuna (yleensä sijoitettuna talon tekniseen tilaan)
  • Oman osuuden osuuskunnassa ja mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme

Mitä jää itse tehtäväksi tai omasta pussista maksettavaksi?

Koska talojen tilanteet ja olosuhteet vaihtelevat, liittymismaksu ei sisällä kuitukaapelin kaivamista maahan omalla tontilla tai talon läheisyydessä, eikä kaapelin ”pujottamista” talon sisälle. Tämä jää kiinteistönomistajan vastuulle, mutta osuuskunnalla on yhteistyötahoja, joita voimme suositella esim. kivijalan läpivientiin, jos sellaista tarvitaan. Osuuskunta tutustuu aikanaan jokaisen talon yksilölliseen tilanteeseen ja sopii käytännön asioista omistajan kanssa.

Tätä tiedotetta saa jakaa myös naapureille, varmistetaan yhdessä, että projekti toteutuu!

Projektipäällikkö Ilpo Pölönen
Puh. 040 4166 208
ipolonen@gmail.com

 

Tiedotustilaisuus 12.10.2014 (ValkNetti-runkolinjan laajennus)

TERVETULOA TIEDOTUSTILAISUUTEEN LINTUMETSÄN LÄHIALUEESTA
Sunnuntaina 12.10.2014 klo 12-15
Nuorisoseurantalo Toukola
Lepsämänkaari, 01830 Lepsämä

Lintumetsän lähialue

Lintumetsän lähialue

ValkNetti-runkolinjaa eli valokuitutekniikkaan perustuvaa tietoliikenneyhteyttä ollaan laajentamassa Lintumetsän lähialueelle keväällä 2015. Yhteydet rakentaa Valkjärven Kuituosuuskunta (ValkNetti.fi) yhteistyössä Nurmijärven kunnan ja Elisa Oyj:n kanssa.

Projekti mitoitetaan siten, että kuituliittymät ja liittymävalmiudet saadaan ulotettua mahdollisimman monelle kiinteistölle yhdellä kaivuu-urakalla. Pelkästään Lepsämä-päivänä saimme tietoomme yli 35 uutta halukasta ja monien yhteydenottojen perusteella runkolinjaa nyt laajennetaan. Nyt onkin hyvä aika keskustella asiasta naapurinne kanssa, jotta mahdollisimman moni voi saada kiinteistöönsä huippunopean valokuituliittymän ja huomattavasti edullisemmin kuin miltään muulta operaattorilta, sillä osuuskuntamme toimii pitkälti talkoohengellä ja omakustannushintaan!

Investoi kiinteistöösi, kysy lisää tiedotustilaisuudessa tai ota yhteyttä projektipäällikkö Ilpo Pölöseen:
Puh. 040 4166 208
ipolonen@gmail.com

Mitä tarkoittaa 100/100 Mbit/s?

NopeusmittariMonet operaattorit lupailevat nopeaa nettiä ja siihen kattavia palveluja, mutta toteutuvatko lupaukset? Valitettavan usein se on tapauskohtaista, siten että yhdellä naapurilla toimii ja toisella ei. Kenties kiinteistöön aikanaan tehdyt ja silloiseen puhelintekniikkaan suunnitellut ratkaisut eivät riitäkään esim. Elisa Viihteen vaatimaan 8 Mbit/s laajakaistanopeuteen tai sitten päätelaitteiden ominaisuuksissa on eroja tai, mikäli yhteys nojaa mobiilitekniikkaan kuten 4G:hen, yhteyspisteiden etäisyydet ja päivän aikaan vaihteleva ruuhkaisuus aiheuttaa ongelmia.

No, riippumatta käytetystä tekniikasta, harva ymmärtää, mitä esim. 24 Mbit/s liittymä tarkoittaa. Sehän tarkoittaa, että operaattori on luvannut asiakkaalleen teoreettisen nopeuden, jossa hänen ”pitäisi” pystyä lataamaan netistä tiedostoja maksiminopeudella 3 Mt/s. Miksi näin vähän, miksei 24 Mt/s? No, historiallisesti tavasta johtuen. Vaikka tiedoston koosta, esim. sähköpostin liitteestä, puhutaan aina tavuina (yleensä megatavuina eli MB tai Mt) niin tietoliikennenopeudet ilmoitetaankin bitteinä. Tietokonemaailmassa yksi tavu on 8 bittiä, joten liittymätyyppejä ”myydään” eri mittayksiköllä. Kyllähän 24 Mbit/s laajakaista kuulostaakin paremmalta kuin 3Mt/s laajakaista.

Tätäkin harvemmin otetaan puheeksi sitä, että tuo samainen liittymä sisältää myös toisen numeron, esim. 24/1 Mbit/s.  Tuo jälkimmäinen numero on aina pienempi, yleensä huomattavasti pienempi, ja tarkoittaa liittymän lähetysnopeutta (upload) eli esim. sitä, kuinka kauan liitetiedostoja sisältävä sähköposti yrittää lähteä maailmalle. 24/1 Mbit/s siis tarkoittaa, että jos vastaanotat ystävältä 9 Mt kokoisen sähköpostin, sen lataaminen kestää teoreettisesti vain n. 3 sekuntia (todellisuudessa pidempään), mutta jos taas yrität välittää saman viestin eteenpäin toiselle ystävälle, sen lähettäminen kestääkin sinulta vähintään 90 sekuntia (tiedostokoko 9 Mt = 9216 kt, lähetysnopeus 1 Mbit/s = 100 kt/s).

Moni ei moista hitautta huomaa, koska esim. sähköpostien lähettäminen tapahtuu aina muun tekemisen taustalla. Ongelmaksi hitaus muodostuu sillä sekunnilla, kun huomataan, että kaikki nykyinformaatio kuvineen ja videoineen pitäisi taltioida jonnekin, ja kaikkien perheenjäsenten pitäisi niitä pystyä tutkimaan, monilla eri laitteilla, ja tietenkin ajasta ja paikasta riippumatta, ja vielä mahdollisimman helposti. Eli tiedostoja ei enää vain ladata (download) vaan niitä pitää usein myös lähettää (upload). Esim. modernilla digikameralla kuvattu muutaman minuutin video on kooltaan helposti 1,5 Gt eli n. 1500 Mt eli tarkalleen 1572864 kilotavua. Tällaisen tiedoston lähettäminen eli ”uploudaaminen” 24/1 Mbit/s liittymällä vaikkapa Dropbox-pilvipalveluun kestääkin jo yli 4 tuntia.

Valkjärven kuituosuuskunnan valokuitutekniikka on symmetristä eli latausnopeus molempiin suuntiin on yhtä nopeaa – ja nimenomaan huippunopeaa. Tarjoamme nyt kaikille liittyjille 100/100 Mbit/s nopeuden, mihin ei alueellamme mikään operaattori ilman valokuitua pysty ja lähitavoitteenamme on aikanaan tarjota kaikille halukkaille jopa 1000/1000 Mbit/s liittymänopeus!

Ai niin, tuolla 100/100 Mbit/s nopeudella se 1,5 Gt videotiedosto siirtyisi perille 2,5 minuutissa.

> Iltalehti: Miksi tiedostojen lähettäminen on niin hidasta?

> 4G tekniikka on operaattoreiden välivaihe ennen valokuituun siirtymistä

> Sonera: Latausnopeudet

*  b = bit = bitti
*  B = byte = tavu = t
*  1 Mbit = 1024 kbit = 1024 * 1024 bit
jne jne…

”Supernopea valokuitu kotiin? Kyllä kiitos!”

OkJos olet kiinnostunut valokuidusta, olet todennäköisesti myös samaa mieltä seuraavien väittämien kanssa:
  • Internetin käyttö tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Jo nyt lähes 100% alle 55-vuotiaista käyttää nettiä. Koko 16–89-vuotiaasta väestöstä internetiä käytti 85%. > Lue lisää
  • Nettilaitteiden määrä kotitalouksissa lisääntyy tulevaisuudessa. Australiassa keskimääräisessä taloudessa on jo kahdeksan nettilaitetta, osassa jopa kaksikymmentä. > Lue lisää
  • TV-viihteen jakelu siirtyy yhä enemmän antenneista laajakaistaan. > Lue lisää
  • Korvaamattoman tärkeät tiedot (eli omat valokuvat, kotivideot, yms.) tallennetaan jatkossa entistä enemmän kameralaitteesta suoraan netin tallennuspalveluihin. > Lue lisää

Valokuidun rakentaminen nyt kun se on edullista on järkipäätös, sillä se on sijoitus joka ei menetä arvoaan. Myös kiinteistösi seuraava omistaja osaa arvostaa sitä.

”Kuka supernopeuksia tarvitsee? En minä.”

Jos olet täysin tyytyväinen kotisi internet-palveluihin, hienoa!
Mutta sinun kannattaa silti hankkia kiinteistöösi valokuitu, ilman kuukausimaksuja!

Kuituliittymä on investointi. Talo, jossa on kuituvalmius on kiinnostavampi kuin naapuritalo, jossa sitä ei ole. Sijoita kotiisi ja osta siihen nyt liittymävalmius edullisesti – kiinteistösi seuraava omistaja osaa sitä kyllä arvostaa!

Ota meihin yhteyttä ja tiedustele, olisiko kiinteistösi mahdollista liittää kuituverkkoon ilman kuukausimaksua. Talosi on silloin kuituvalmiudessa, josta se on helposti nostettavissa kuituliittymän käyttäjäksi. Kuituvalmiuden hankkiminen on joka tapauksessa hyvä päätös  ja investointi tulevaisuuteen!

Tässä syitä, miksi kotisi seuraava omistaja osaa arvostaa valokuituasi:
Ok ”Supernopea valokuitu kotiin? Kyllä kiitos!”