Tervehdys Valkjärven kuituosuuskunnasta Lintumetsän asukkaille!

Pahoittelumme, että emme ole juurikaan tiedottaneet Valknetistä talven aikana! Ehkä joku jo arveli, että minne koko projekti katosi, mutta täällä ollaan edelleen! Laajentuminen on edelleen tavoitteenamme ja sen vuoksi Valknetti -kylttikin on edelleen Lepsämäntien varressa. Itse  asiassa, lähes viikottain olemme saaneet uusia yhteydenottoja kuituliittymästä kiinnostuneilta.

Pinta-alaan nähden eniten kiinnostuneita on Lintumetsän alueella, molemmin puolin tietä kioskin lähellä ja edelleen Peukaloisentiellä, Numminiituntiellä. Mutta on kiinnostuneita muuallakin, Valkjärvellä ja Lepsämässä, yhteensä jo noin 70 taloutta. Silti Lintumetsän alueella kiinnostuneita on eniten, ja jo riittävästi projektin aloittamiseksi.

Jotta voimme laajentumisprojektin toteuttaa yksityiskohtaisine suunnitelmineen, sen rahoituksen pitää olla ensin kunnossa.

Projektin aikataulutavoite (aikoja tarkennettu 31.7.2015):

1) elokuussa 2015
Kirjemuodossa lisäinfoa ja tutustuminen osuuskunnan jäsenhakemukseen. Sen allekirjoittamalla sitoutuu osuus- ja liittymismaksujen suorittamiseen.

2) syyskuuhun 2015 mennessä
Osuus- ja liittymismaksun maksaminen eräpäivänä, kahdessa erässä 1800€ ja 500€, yht. 2300€.

3) lokakuusta 2015 alkaen
Projektin Lintumetsän osuuden kytkennät, mikäli sitoutuneita (maksusuorituksia) on saatu riittävästi.

Tässä vielä lyhyesti mitä osuusmaksulla 100€, liittymismaksulla 2200€ ja kuukausimaksulla 35-40€/kk saa huippunopean valokuituyhteyden lisäksi:

  • Kuitukaapelin kiinteistöön (ei sisällä kaivuutöitä)
  • Kuitumuuntimen asennettuna ja testattuna (yleensä sijoitettuna talon tekniseen tilaan)
  • Oman osuuden osuuskunnassa ja mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme

Mitä jää itse tehtäväksi tai omasta pussista maksettavaksi?

Koska talojen tilanteet ja olosuhteet vaihtelevat, liittymismaksu ei sisällä kuitukaapelin kaivamista maahan omalla tontilla tai talon läheisyydessä, eikä kaapelin ”pujottamista” talon sisälle. Tämä jää kiinteistönomistajan vastuulle, mutta osuuskunnalla on yhteistyötahoja, joita voimme suositella esim. kivijalan läpivientiin, jos sellaista tarvitaan. Osuuskunta tutustuu aikanaan jokaisen talon yksilölliseen tilanteeseen ja sopii käytännön asioista omistajan kanssa.

Tätä tiedotetta saa jakaa myös naapureille, varmistetaan yhdessä, että projekti toteutuu!

Projektipäällikkö Ilpo Pölönen
Puh. 040 4166 208
ipolonen@gmail.com